Aan de Hazelaarweg krijgt het nieuwe pand van Stichting BOOR en Rijndam steeds meer vorm. In het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum - kort gezegd: het ROeR - krijgen kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg en het beste onderwijs. Wie zijn de mensen van het ROeR? We stellen er een aantal aan u voor.
Jayson zit op mytylschool De Brug en loopt stage bij wijktheater De Buurvrouw.

"Iedereen verdient een mooie plek

"Thee zetten, koffie maken, tosti’s bakken… Ik doe van alles bij De Buurvrouw. Ik werk hier drie dagen in de week en ik vind het heel erg leuk. Ik maak graag een praatje met de mensen die hier komen en er staat altijd een lekker muziekje op. Bij sommige dingen krijg ik hulp, maar ik mag ook heel veel zelf doen. Als ik koffie of thee maak, moet ik oppassen dat ik mijn handen niet brand. Daarom breng ik zulke hete drankjes meestal één voor één naar de tafeltjes.

 

Ik heb een beperking, dat is cerebrale parese. Daardoor kan ik minder goed lopen. Soms vind ik het wel moeilijk, als mensen naar me kijken bijvoorbeeld. Maar dan laat ik gewoon zien dat ik een vrolijke, lieve jongen ben, ook al heb ik een beperking. En al gaat lopen wat minder, met mijn handen kan ik alles!

Met mijn collega Onno maak ik brownies. Soms maken we wel vijf bakken per dag. Teamwork, dreamwork! Hoe ik de toekomst zie? Ik zou graag bij een fastfoodketen willen werken in Rotterdam.

 

Wat duurt het lang voordat het nieuwe gebouw af is! Ik hoop dat ik ook nog naar school kan gaan in het ROeR. En anders ga ik in ieder geval een keertje langs om te kijken hoe het geworden is. Het is fijn dat er zo’n mooie nieuwe school komt. Iedereen verdient een plek, ook kinderen met een beperking. Dat vind ik heel belangrijk."