Aan de Hazelaarweg krijgt het nieuwe pand van Stichting BOOR en Rijndam steeds meer vorm. In het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum - kort gezegd: het ROeR - krijgen kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg en het beste onderwijs. Wie zijn de mensen van het ROeR? We stellen er een aantal aan u voor.
Jasmin is acht jaar en leerling van Mytylschool De Brug aan de Ringdijk.

"Ik vind het heel cool dat we naar zo'n mooi gebouw gaan"

"Ik vind het heel erg leuk op school. Alle kinderen zijn aardig tegen mij. Soms houden we de juf voor de gek, zoals op 1 april. Spelling vind ik het leukst, ik leer graag nieuwe woorden. Ook in het Turks. Mijn moeder komt daarvandaan dus zij leert mij om Turks te praten. Rekenen vind ik wel een beetje moeilijk. Maar verder kan ik alles.

 

Met Rijndam heb ik al twee keer meegedaan aan de marathon van Rotterdam. Dat was zo leuk! Mijn vriendinnetje Ipek en ik gingen heel hard racen. We werden geduwd, maar we duwden zelf ook heel hard mee. Wij werden eerste en mama en de mama van Ipek werden tweede. Ik zit ook op rolstoeltennis en ik speel piano. En ik vind het leuk om papa te helpen in de kas. Hij heeft een tomatenkwekerij. Daar speel ik vaak met mijn oudere broer Jahrmany.

 

Ik heb ook nog een tweelingbroer, Deniz. Hij gaat naar de Tyltylschool. ’s Morgens brengt mijn vader hem naar Rotterdam-Zuid. Mijn moeder zet eerst Jahrmany af en dan mij. Dus ze zijn wel blij dat Deniz en ik straks allebei naar school gaan in het ROeR! Ik vind het wel een beetje spannend. Maar ik vind het ook heel cool dat we naar zo’n mooi nieuw gebouw gaan en dat ik dan met Deniz op school zit."